Sátai Füzetek

A világ tágas, ismeretlen vidék, amit teraszokról szemlél az ember.
[ Jean-Michel Maulpoix ]

Öt novellából álló történet-füzér, amelyek mindegyike Sátán játszódik: a régmúltban, a közelmúltban, a jelenben, és egy olyan jövőben, ami csak lehetett volna. A Sátai Füzetek egyes darabjai 2004 és 2009 között születtek.

Megjelent: 2011. június 5.
ISBN 978-963-08-1660-1

 

Részei:
A visszatérő >>
Az ember esetenként visszatér élete nagy eseményeinek színhelyére, ha másért nem, visszaemlékezni a régi szép időkre. De mi történik akkor, ha a visszatérés több ezer év múlva jön el? Felidézhetők-e még ezek az emlékek?

Sátai boszorkány 1902 >>
Egy nyugalmas faluban, régen elfelejtett magán-irattárban véletlenül megtalált dokumentum szélére firkált feljegyzésből kikerekedő történet. Nem minden az, aminek látszik, sőt, ami látszik, az is legtöbbször egészen más.

Párhuzamos álom >>
Előfordul, hogy az ember valóságot álmodik. Annyira, hogy még ébredés után sem ér véget az az álom, amibe belekeveredett, esetleg nem is volt álom? Hol történnek a dolgok valójában?

Üvegfal mögött >>
Rövid történet arról, hogy az események, amelyeket gondolatban létrehozunk, a valóságban is megtörténnek. De melyikben? Ebben a történetben két valóság találkozik.

Interjú az üvegfal mögül >>
Egy újságíró riportot készít az „Üvegfal mögött” című novella két szereplőjével. Tényleg kiderül, hogy az idő el tud csúszni, akár többszörösen is. Ki és mi a valóságos? A szereplők keltek életre, vagy a szerző került bele a szereplők életébe?

A Sátai Füzetek e-book formátumokban letölthető változata itt.