Biográfia

Barta Zoltán – 1966-ban született Ózdon. Gyermekkorától ír, a nagyközönség elé az új évezred elején lépett ki. Első megjelenése “A visszatérő” című novellája, amely a debreceni Főnix Dala című folyóiratban látott napvilágot, itt a mai napig is publikál.

Írásai az élet megmagyarázatlannak, misztikusnak tűnő helyzeteiről szólnak, különleges hangulatú novellákat, regényeket ír, melyek műfaja a természetfölötti fikció. Munkáiban megjelennek szülőföldjéről, a Bükki Hegyhátról származó motívumok, sőt, a Sátai Füzetek című novellafüzérének, valamint a Gonoszjáró nap című regényének cselekményei ezen a tájon játszódnak. Jelenleg Egerben él.

Megjelenések:
gyűjteményes kötetekben >>
egyéb megjelenések >>

Eddigi életútjáról és életrajzáról B. Traven gondolatait tartja követendőnek:

A szellemi értéket alkotó munkástól sohasem kell életrajzot követelni. Az alkotó ember életrajza a legkevésbé sem fontos. Ha az embert nem lehet műveiből felismerni, akkor vagy az ember, vagy a mű értéktelen. Ezért az embernek a művein kívül ne legyen más biográfiája. Műveiben bocsátja bírálatra személyét és életét. [B. Traven]

 

További olvasmány-élménye, amelyek inspirációt jelentenek számára az íráshoz:

Logosz

A zseniális ember megnyilatkozása a történetben egészen kevés kivételtől eltekintve: az írott szó, a könyv. Még ha nem is kifejezetten költő, író vagy gondolkozó, feladatát még akkor is csak könyvben teljesítheti. A közvetlenséget vesztett életben csakis a közvetett, vagyis az írott közlésnek van igazi jelentősége, mert a logosz töredékeit ez őrzi.

[Hamvas Béla: Scientia Sacra I.]

 

Vélemény, hozzászólás?